פיננסים ומימון
קופת גמל:
החוסכים באפיק זה יהיו זכאים בתום התקופה לקבל קצבה חודשית. מדינת ישראל המעודדת אפיקי חיסכון בקופות גמל מעניקה לחוסכים בקופת גמל זיכוי במס ואף ניכוי מס.
קופת גמל היא תוכנית חיסכון לטווח בינוני או ארוך לשכירים ולעצמאים והיא מיועדת לצבירת כספים שניתן יהיה למשוך בעתיד.
הרשאים לחסוך בקופות הגמל הם כלל הציבור, כאשר כל אחד יכול להפריש כספים באופן עצמאי. לעומת זאת לשכירים יופרש הכסף באמצעות המעסיק. מי שצבר בקופת הגמל כספים עד לשנת 2008 יוכל למשוך את הכספים שנצברו בפעם אחת ולעומת זאת, מי שצבר כספים לאחר 2008 יוכל למשוך אותם כקצבה.
גמל להשקעה :
מכשיר פיננסי לחסכון שמאפשר לחוסך בחירה בין משיכת חסכון כסכום הוני חד פעמי או כקצבה אך ורק מגיל פרישה - גיל 60 נכון לשנת 2022 כמו כן מדובר בחסכון נזיל שניתן למשיכה בכל רגע.
קופת הגמל להשקעה מומלצת כחסכון בעיקר לאור האפשרות לעבור בין חברות ובין מסלולים ללא אירוע מס ובנוסף מכשיר פיננסי מעולה להגדלת קצבה בגיל פרישה עם הטבת מס משמעותית במשיכה כקצבה מגיל 60.
בעת משיכה הונית יידרש הלקוח לשלם מס 25% על הרווחים שנצברו בקופה.
קרן השתלמות:
קרן השתלמות היא קופת חיסכון לכל דבר . לקרן השתלמות יש שני יתרונות משמעותיים (תלוי בגובה ההפקדות) :
בתום תקופת החיסכון (לאחר 6 שנים), ניתן למשוך את הכסף ללא תשלום מס הכנסה.
עצמאיים המפקידים את תקרת המקסימום אחת לשנה, זכאים להטבות במס הכנסה.
מי שרשאי לפתוח קרן השתלמות:
עובדים שכירים הזכאים מטעם המעסיק להטבה. הפרשת המעסיק לקרן השתלמות אינה מחויבת על פי החוק כך שהיא נתונה לשיקול דעתו של המעסיק או לצווי הרחבה החלים על מגזרים שונים במשק. היתרון בקרן השתלמות כשכירים היא שהמעסיק מפריש את הכסף (חלק על חשבונו וחלק על חשבון העובד)
עצמאיים יכולים להפריש לקרן ההשתלמות באופן עצמאי. הם נושאים בתשלום כל סכום ההפרשה ויכולים להפקיד בתשלומים או כסכום חד פעמי, אחת לשנה.
מלבד זאת, אדם פרטי אינו יכול לפתוח קרן השתלמות ולהפריש לעצמו.
מימון:
לסוכנות יש יכולות לייצר מימון מגופי אשראי נוספים מלבד בנקים כגון בתי השקעות, חברות ביטוח ועוד.
לפי הצורך ניתן להתאים מסלולי מימון, ריביות וסוגי ההחזר בצורה גמישה מהדרך המסורתית בבנקים.
החזרי מס:
רבים מהשכירים והעצמאיים לא מודעים לאפשרות לקבל החזר מס בגין ניכוי עודף שבוצע להם ממס הכנסה. לנצל החזר מס לשכירים או עצמאיים הוא כסף שפשוט יושב ומחכה שתיקחו אותו ורוב האנשים לא מודעים כלל לקיומו.
שיטת חישוב המס בישראל, המכונה "ניכוי מס במקור", מדרגת המס (אחוז המס שנשלם מהמשכורת) שמשלמים נקבעת לפי ההכנסה השנתית, אך מס הכנסה עצמו נגבה מידי חודש ולא פעם בשנה.
כאשר גובים מידי חודש, הבעיה היא שמס הכנסה אינו יכול לדעת באמצע השנה מה תהיה המשכורת השנתית הכוללת, ולכן הוא מחשב את מדרגת המס חודש בחודשו.
לכן אם במהלך השנה שונה מקום העבודה, הייתה עלייה או ירידה בשכר העבודה, הייתה אי רציפות בעבודה סביר להניח שישנה זכאות לקבלת החזר מס לשכירים או עצמאיים.
שיטת המס בישראל נוטה לגביית יתר של מס הכנסה, ואם אינכם חייבים להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה, בדומה לרוב השכירים, יש סיכוי גבוה שבסיכום השנתי הכולל מס הכנסה חייב לכם ולא אתם לו.
ניתן להגיש את בקשת החזרי מס לשכירים או עצמאיים עד 6 שנים אחורה